Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu

Voi nuorta rakkautta

Timo alkoi seurustella Sannan kanssa kirjoitusten jälkeisenä syksynä. He ovat puhuneet paljon yhteisestä tulevaisuudesta ja suunnitelmistaan. Tavoitteena on perustaa yhteinen koti, jota varten Timo tekee töitä postissa opintojensa ohella. Timon ystävälle Pekalle kaikki tuntuu taas langenneen itsestään. Rahaa ja muuta mukavaa riittää.

Sarjan kymmenes elokuva on pieni kolmiodraama. Tyttö jättä poikaystävänsä, koska paikalle ilmestyy rikkaampi kaveri.

Kuinka suuri kiusaus olisi toimia samoin Sannan kanssa?

Entäpä jos paikalle tullut Pekka olisikin tyttö? Minkälaiset asiat olisivat saaneet Timon liikkeelle?

Onko Sanna syyllisempi kuin Pekka? Ovatko kumpikaan syyllisiä? Eihän mikään laki velvoita olemaan yhden ja saman seurustelukumppanin kanssa hamaan maailman tappiin.

Olisiko Timon ja Sannan seurustelu kestänyt ilman Pekan ilmestymistä paikalle?

Mitä tapahtuu kun Timo seuraavan kerran kohtaa Sannan tai Pekan?

Jumalan luomaan maailmaan kuuluu muutakin kuin aineellinen omaisuus. Tärkeä osa elämäämme ovat ne ihmiset, joiden kanssa elämme ja teemme työtä.

Jokaisen ihmisen elämällä on tarkoitus ja tehtävä. Se toteutuu sillä paikalla ja niissä oloissa, joissa kulloinkin elämme. Meidän tulee suojella ja tukea kaikkea lähimmäisen elämänpiiriin kuuluvaa.

Timo Narvander on 21-vuotias valtiotieteiden opiskelija. Kesät ja usein viikonvaihteetkin hän paiskii töitä rahoittaakseen opiskelunsa ja elämänsä ylipäätään. Ahkeruutensa johdosta hän on selvinnyt ilman suurta opintolainaa. Tavotteena on perustaa yhteinen koti tyttöystävän Sannan kanssa. Seurustelu on kestänyt jo muutaman vuoden ja yhteisestä elämästä puhutaan usein.

Sanna Weckström, 20, on muuttanut kome vuotta sitten opiskelemaan Helsinkiin. Yhteisen tutun kautta hän tapasi Timon ja romanssi syttyi heti. Timo ja Sanna viettävät paljon aikaa yhdessä, vaikkakaan eivät vielä asu saman katon alla. Sanna toivoisi, että elämässä ei tarvitsisi laskea jokaista penniä, vaan että varaa jäisi helpommin myös matkusteluun, ravintolailtoihin ja uusiin vaatteeisiin.

Pekka Schrecht on Timon vanha luokkatoveri lukioajoilta. Pekan perhe on erittäin varakas. Pekan isän suku omistaa suuren kuljetusliikkeen, joka toimii ympäri Eurooppaa. Pekan elämä ei ole koskaan jäänyt pikkurahasta kiinni. Kaiken minkä rahalla saa, hän voi itselleen hankkia. Kuten esimerkisi tyttöystävän.