Älä tee aviorikosta

Koti

Anna on perheen ainoa lapsi. Perheeseen kuuluu Annan lisäksi äiti, isä ja kissa. Perhe asuu viihtyisässä pienkerrostalossa esikaupunkialueella. Anna leikkii yksin omassa huoneessaan. Ovi on
kiinni. Legopalikoista rakentuu jotakin sellaista, mitä Annalla ei tosielämässä ole.

Elokuva on näköala kuudenteen käskyyn lapsen silmin katsottuna.

Avioliitto on kahden ihmisen keskinäisen rakkauden perusteella sovittu julkinen sitoumus. Se on tarkoitettu kestoltaan elinikäiseksi. Tämä tarkoitus ei välttämättä aina toteudu. Lähes puolet kaikista solmittavista avioliitoista päätyvät ajan myötä - syystä tai toisesta - avioeroon.

Avioliiton päättymiseen voi olla monenlaisia syitä. Syyt välirikkoon ovat harvoin vain toisessa osapuolessa. Syyllisten etsiminen ja virheiden osoittaminen ei vältttämättä ole aina hedelmällistä. .Jokaisen täytyy kuitenkin kyetä tarkkailemaan omia tekojaan; rehellisyyttään, tahtoa sitoutua ja olla uskollinen. Päteekö tämä myös muihin ihmissuhteisiin?

Avioliiton erityispiirre on siinä, että sen pohjalle perustetaan perhe. Kukaan lapsi ei kysy lupaa syntyä juuri tiettyjen vanhempien lapseksi. Vanhemmat tekevät päätöksen hankkia lapsi, ja sen päätöksen mukaisesti heidän on elettävä loppuelämänsä.

Kaikki syntyvät lapset eivät ole odotettuja tai toivottuja. Millä tavoin vastuu syntyvästä lapsesta voidaan tällöin ratkaista?

Jos perhe rikkoontuu, suurimpina kärsijöinä ovat yleensä aina lapset. Jos vanhemmat laiminlyövät keskinäiset sitoumuksensa, joihin he avioliiton solmimisen myötä ovat ryhtyneet, heidän tekonsa seuraukset ulottuvat kipeimmin juuri lapsiin.

Kaikkien perheiden vanhemmat eivät ole keskenään naimisissa. Joissakin kodeissa vanhemmat ovat samaa sukupuolta. Onko heidän velvollisuutensa erilainen kuin naimisissa olevien?

Jumala on luonut ihmiset miehiksi ja naisiksi. Seksuaalisuus on osa Jumalan luomistyötä. Sen tarkoitus on palvella miehen ja naisen välisen suhteen syntymistä ja säilymistä. Aviosuhteessa voimme tuottaa toiselle iloa, oppia palvelevaa rakkautta ja kasvattaa uutta sukupolvea.

6-vuotias Anna on tavallinen tyttö.
Annan isä ja äiti ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta. Annan äiti oli kotona neljä ensimmäistä vuotta Annan suyntymän jälkeen ja omistautui täysin Annan hoitamiseen. Nyt hän käy puolipäivätöissä.

Annan isä on töissä keskisuuressa yrityksessä markkinointikonsulttina. Työ on hyvin palkattua, mutta myös vaatii joustamista ylitöihin ja viikonloppuisin matkustamiseen.

Neljä kuukautta sitten Annan äiti alkoi epäillä miestään uskottomuudesta. Tämä jäikin kiinni valheesta, jonka mukaan hän olisi ollut työmatkalla. Äidin soittaessa töihin, kukaan paikallaolijoista ei tiennyt matkasta mitään. Isä tunnusti valehdelleensa, ja lupasi että suhde toiseen naiseen päättyy. Vain joitakin päiviä sitten kävi ilmi, että näin ei ollut käynyt. Tilanne kärjistyi, ja äiti komensi isän tiehensä yhteisestä kodista.