Monikulttuurisuus lisää tarvetta uskontokasvatukseen

Kuvaaja: Jaana Rissanen

Maailma on kutistunut. Suomalaiset lapset, nuoret ja perheet matkustavat entistä enemmän. Musiikin, internetin ja sosiaalisen median kautta kukin voi liikkua maailman ympäri poistumatta omasta huoneestaan tai luokastaan.

Samaan aikaan maamme väestö monikulttuuristuu, kun ihmisiä eri puolilta maailmaa muuttaa tänne asumaan. Turvapaikanhakijoiden myötä ilmiö on kuntien ja seurakuntien arkea ympäri maata.

Eri kulttuurit merkitsevät myös usein eri uskontoja ja traditioita. Suomeen verrattuna monissa kulttuureissa uskonto on paljon kiinteämpi osa elämää. Monikultuurisuus merkitsee siis myös moniuskontoisuutta.

On tärkeää tuntea olonsa turvalliseksi omassaan, jotta ei koe vierasta uhaksi. Hyvillä työskentelyillä ja materiaaleilla opitaan yhdessä: