Kirkkomme maailmalla

Kirkko itsessään on maailmanlaaja yhteisö, joten sen on luontevaa toimia eri maissa ja kulttuureissa. Kirkon perustehtävät: kasvatus, julistus, palvelu ja lähetys ovat kansainvälisiä.

Ekumenia

on yhteyttä yli kirkkokuntarajojen kotimaassa ja ulkomailla. Ekumeenisissa keskusteluissa haetaan sitä, mikä meitä yhdistää ja toimitaan sen puolesta. Ekumenia toteutuu myös yhteisenä rukouksena ja tapahtumien järjestämisenä.

Uskontodialogi

on uskontojen välistä vuoropuhelua keskinäisessä kunnioituksessa. Yhteisinä kysymyksinä on mm. suvaitsevaisuuden lisääminen, ympäristösuojelu ja maailmanrauha.

Kutsumus. Lyhytelokuva.

"Jos Jumala antaisi selvän kutsun. kuinka siitä voisi kieltäytyä?"

On vuosi 1906, eduskunnan ja naisten äänioikeuden vuosi. Nuori Ruut elää isänsä kanssa ja huolehtii sairaasta isoäidistään. Velvollisuudentunto ja rakkaus isoäitiä kohtaan ohjaavat hänen elämäänsä. Päätyminen lähetysiltaan kuitenkin horjuttaa Ruutin maailmaa ja johtaa hänet lopulta vaikean valinnan eteen.

Draama, kesto 19 minuuttia. Sallittu kaikenikäisille.

Katso Kutsumus -traileri Youtubessa

Tutustu ja tilaa