Positiivinen uskonnonvapaus koulussa

Koulun uskonnolliset tilaisuudet ovat osa sen uskontokasvatusta. Oppilaat osallistuvat tilaisuuksiin huoltajakyselyn perusteella. Lukiossa opiskelevat päättävät itse osallistumisestaan.

Koulu voi järjestää uskonnollisia tilaisuuksia kuten jumalanpalveluksia ja uskonnollisia päivänavauksia.

Nämä tilaisuudet ovat uskonnon harjoittamista ja koulun tulee tiedottaa niistä koteihin ajoissa. Oppilaan huoltaja / opiskelija itse ilmoittaa osallistumisesta. Osallistuminen on riippumaton uskonnollisen yhdyskunnan jäsenyydestä.

Kysely huoltajille suositellaan tehtäväksi kerran kouluasteen aikana, mutta opetuksen järjestäjä päättää ilmoittamismenettelystä.

Mahdollisuuksien mukaan koulu järjestää samankaltaista vaihtoehtoista ja mielekästä toimintaa niille oppilaille, jotka eivät osallistu kyseiseen tilaisuuteen.

Lue tarkemmat Opetushallituksen ohjeet aiheesta:

Esi- ja perusopetus

Lukiokoulutus