Koulupastori antaa yhteistyölle kasvot

Yhteistyö perustuu luottamukseen ja jatkuvuuteen. Ne kehittyvät tiiviissä vuorovaikutuksessa ja yhteisen suunnittelun myötä. Koulupastori tai koulukummi on seurakunnan nimeämä työntekijä koululle. Yhteistyö saa kasvot, mutta tarvitsee myös toimivat rakenteet.

Seurakunta on jo koulussa

Seurakunta ei kuitenkaan saavu kouluun työntekijän mukana, vaan on jo koulussa valmiiksi koolla. Kirkko on läsnä kaikkialla siellä, missä kristityt elävät arkeaan – niin koululuokassa, välitunnilla kuin ruokapöydässäkin.

Koulupastori voi olla yksi koulun niistä aikuisista, jotka pitävät huolta yhteisön hyvinvoinnista. Se on ensi sijassa ennaltaehkäisevää olkapäätyötä, jolla tuetaan kunkin kasvua omaksi itsekseen ja ryhmän jäseneksi.

Koulun toiveesta koulupastori voi olla mukana vaikkapa oppitunneilla, välitunnilla, opettajainhuoneessa, vanhempainilloissa...

Tästä löydät oman seurakuntasi yhteystiedot.

Malleja ja ideoita lukuvuoden yhteistyöhön:

Seurakunta ja koulu - Yhteistyön käsikirja