Sanan seppä

Turun tuomiokirkko on osa kaupunkilaisten arkea ja pyhää sekä historiaa.

Sanan seppä kutsuu luokkaretkelle Turkuun
tutustumaan Agricolan aikaiseen elämään

Mikä olisi hyvä paikka kertoa 2000-luvun Suomessa elävälle ihmiselle noin viisisataa vuotta aiemmin tapahtuneista isoista muutoksista ja toisaalta niiden hitaasta leviämisestä?
Sellaisia ovat keskiaikaiset kirkot, kuten Turun tuomiokirkko.

Yksi keino tavoittaa 1500- ja 1600-luvulla eläneiden ihmisten kokemusmaailma on lisätyn todellisuuden (augmented reality) hyödyntäminen. Sanan seppä on tulossa oleva mobiilisovellus. Sen lyhyet kohtaukset sijoittuvat eri puolille kirkkoa ja ulottuvat vuodesta 1514 aina 1600-luvun puolelle. Kohtauksissa seurataan yhden suvun jäsenten mukana, miten kirkkotila ja jumalanpalvelukset muuttuivat, kansankieli tuli käyttöön kirkossa, ja rahvaskin oppi lukemaan.

Sanan seppä kuuluu MIRACLE (Mixed Reality Applications for Culture and Learning Experiences) -hankkeeseen, jossa mukana on tutkijoita Turun, Tampereen ja Helsingin yliopistosta sekä VTT:ltä.

LISÄTIETOJA TULOSSA